Lacul Sfanta Ana

Lacul Sf. Ana este singurul lac din Europa Centrală aşezat într-un crater vulcanic care s-a păstrat intact. Constituie o raritate a naturii, fiind declarat rezervaţie naturală.
Este situat la 28 km de Băile Tuşnad, la o altitudine de 950 m, ocupând zona centrală a masivului vulcanic Ciomatu. Întrucât lacul Sf. Ana este alimentat exclusiv de precipitaţiile atmosferice (neavând izvoare) apa acestuia este deosebit de limpede, conţinutul de suspensii nedepăşind 0,002 grame la litru.

Lacul are un perimetru de 1737 m şi o formă aproape circulară. Axa mare, are lungimea de 620 m, iar axa mică perpendiculară pe axa mare are o lungime de 464m, adâncimea medie este de 4,2 m, iar adâncimea maximă de 7 metri.
Pe marginea lacului este o mica capela cu hramul Sf. Ana. Anual se tine hramul bisericesc pe 26 iulie.



Vedeti pe harta Lacul Sfanta Ana


16 comentarii:

  1. frumos dar trebuie mai multe ;;) ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de comentariu, daca ati putea sa-mi dati si indicii...despre ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. este superb........am fost de multe ori aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos!
    Pacat ca atunci cand doresti sa vezi cu ochii tai, te trezesti ca-ti supui masina unei cazne pe care nu o vei mai repeta.
    De la Bixad vei merge 17 Km pe un drum asfaltat prima data acum 20 de ani. Si atat. Aproape 35 Km care vor ramane unici.
    Cand ajungi aproape de lac (1.5 Km) dai de niste indivizi de la o societate comerciala (care in baza unei fituici de doua degete) iti cer sa hotarasti intre cele doua variante:
    -lasi masina aici pentru 5lei
    -lasi masina langa lac pentru 10 lei.
    alta varianta nu exista
    Noroc ca Lacul Sf. Ana este bun al intregului popor.
    Poporul care trebuie sa imbogateasca pe cineva destept.

    RăspundețiȘtergere
  5. O zona foarte frumoasa, cu un potential turistic foarte ridicat si slava Domnului foarte prost valorificat. Ar fi pacat sa ajunga si acesta pe mana vreunui "bishnitzman" la fel ca Lacul Ursului. Si chiar daca drumurile-s proaste, chiar daca zona-i prost administrata, tot merita vizitata. Un lac superb, o zona splendida, care face sa merite sa-ti schimbi bucsele...la fel ca multe zone din tara asta. Multumim din inima partidului ca ne-a daruit asemenea splendori si a contruit aceste minunate gauri in soselele comuniste facandu-le adevarate trasee pentru off road... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. de ce nu avem turizm.drumul pana la lac e dezastruos ti se face mila de masina prin ce gropi trece

    RăspundețiȘtergere
  7. ptr daniel
    acei oameni care iti dau acea fituica de doua degete, o fac cu un scop bine definit :
    iti asigura curatenia totala : a lacului si unde te asezi tu cu patura si au grija de natura de unii ca tine care scuipa seminte si bea suc de doi bani, dupa care arunca sticla pe jos
    si inca un lucru sa stii si este de laudat toate rezervatiile din harghita, covasna au rangeri care au grija de natura si in plus platesti ca sa vezi o rezervatie naturala curata si ingrijita

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citi comentariile voastre si nu prea sunt de acord cu voi. E gresit sa plaesti o taxa pt intretinerea curateniei. Ar trebui sa plateasca cei care nu stiu sa pastreze curatenia! Sa se dea amenzi usturatoare si asa vom avea mai multe locuri curate.

    RăspundețiȘtergere
  9. dar sa-i prinzi pe cei ce arunca sticla goala pe jos (daca se poate sa fie vreo doza de red bull- ca sa zica lumea ca a fost un "jmeker" in zona) este dificil, daca nu imposibil. Asa ca mai bine o taxa de ecologizare, asta daca pentru asta se duc banii.

    RăspundețiȘtergere
  10. e frumos !!! totul e netural ...totul e in legatura cu armonia si pacea!! aerul e curat iar apa e minunata ...este curat si frumos!!!e ca in paradis...

    RăspundețiȘtergere
  11. E fosrte frumos....am fost...acuma am 14 ani si sigur o sa mai merg.....e super...yupiiii

    RăspundețiȘtergere
  12. este frumos vazand in poze dar voi merge sh eu peste 1 luna cu clasa sper sa ne distam e frumos?

    RăspundețiȘtergere
  13. Drumurile erau destul de proaste, dar cred ca merita efortul...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Comentati acest articol