Drumetie: Sinaia - Hotel Alpin - Varful Furnica - Cabana Miorita - Lacul Bolboci


Sinaia - Hotelul Alpin Cota 1400 → fie pe şosea marcaj punct rosu, fie pe poteca de pe plaiul Căşăriei marcată cu banda rosie în 1 – 2 h.

Vedere spre Hotel Alpin Cota 1400 si spre Sinaia

  • Hotelul Alpin, tot pe drumul cu bandă roşie, se poate ajunge în 15 min. la cabana Valea cu Brazi (cota 1500). Cei neobişnuiţi cu drumurile de munte pot folosi telefericul (construit în 1962) care în 20 minute îi urcă de lângă Hotelul Alpin (1430 m alt.) până la Vârful Furnica (2000 m alt.).
  • Pentru cei care vor sa urce pe traseu, vor urmari in continuare marcajul pana la Piatra Turcului, apoi vor urmari drumul forestier pe curba de nivel pana vor intalni marcajul banda galbena care ii duce spre Varful Furnica. (Intre Cota 1400 si Lacul Bolboci este mai usor traseul cu marcaj banda rosie care duce spre Varful cu Dor si continua pe valea Valceaua Varful cu Dor pana se intalneste marcajul crucea galbena, care duce spre lacul Bolboci.)

Vedere de la Cabana Miorita spre Sinaia

  • Vf. Furnica – Cabana Mioriţa - Lacul Bolboci ( 1460 m alt.) → se coboară pe lângă telescaun după marcajul cu banda rosie până se intersectează cu marcajul cruce galbena, după care îl urmăriţi pe acesta până la Cabana Bolboci. Timpul de parcurs este de circa 2 ½ - 3 h.

Cabana Miorita

Valceaua Varful cu Dor

Portiunea de traseu pe Muntele Nucetului

Padurea deasa de conifere prin care se trece spre Lacul Bolboci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati acest articol