Orasul - statiune Baile Tusnad

În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află Oraşul Băile Tuşnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc. Pozitia in teritoriu ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat monta tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din secolul al XVIII-lea, cand se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere. Denumita "Perla Ardealului", Tusnadul este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din Romania, recomandata pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, urinare si ale sistemului nervos, datorita prezentei diverselor izvoare de ape minerale, mezotermale si mofete.

Lacul Ciucas

Cursul de apă principal al staţiunii este Oltul. Lacul Ciucaş din mijlocul staţiunii a fost creat în scopuri turistice folosindu-se apa acestui râu.

Vedeti si harta cu Baile Tusnad

Un comentariu:

  1. Nazaru Claudia, orasul Galati20 octombrie 2009 la 20:53

    Statiunea Tusnad am revazut-o dupa 12 ani.
    Deosebit de frumoasa,s-a investit destul de mult,oamenii mi se par mult mai ospitalieri,au inteles ca trebuie sa-si vanda produsul(sa faca turism pentru toata lumea indiferent de NATIONALITATE),sa se faca cunoscuti. O mare rugaminte pentru cei care-si bat joc de natura. Fratilor nu mai defrisati padurea, drumul spre "Stanca soimilor" si spre "sf. Ana" era un paradis de verdeata acum 12 ani.Poienile erau pline de flori si ferigi,sa nu va mire ca ursii coboara in statiune in fiecare seara. Foarte multi brazi i-am regasit taiati,abandonati de cei care nu au reusit sa fure pana la sfarsit (si nu cred ca erau numai romani aceia).In rest numai cuvinte de lauda pentru locuitorii Statiunii Tusnad.

    RăspundețiȘtergere

Comentati acest articol