Orasul Braila

Turistii care ajung in Municipiul Braila, resedinta administrativa a judetului, pot vizita numeroasele locuri culturale: Muzeul de Etnografie, Casa Colectiilor, Muzeul de Istorie - unul din cele mai mari din tara, Teatrul Maria Filotti, Biserica Sfintii Arhangheli, Biserica Greceasca, Casa Memoriala Panait Istrati (in Braila si Baldovinesti), Casa Memoriala Perpessicius. In Piata Sf. Arahanghel, din centrul vechi, se afla din 1906 grupul statuar Traian, ridicat de sculptorul Tache Dimo-Pavelescu cu ocazia implinirii a 1800 de ani de la cucerirea Daciei, pe latura de vest a a pietei fiind amplasat din 1909 Ceasul, un alt obiectiv deosebit.
Blasova si Lacul Sarat sunt alte doua puncte de interes turistic.

La numai 5 km de Braila, pe malul Lacului Sarat, se gaseste statiunea balneoclimaterica cu acelasi nume, lac situat la 16 m peste nivelul marii si inconjurat de 70 ha de padure care atenueaza climatul de stepa facand astfel din statiune un loc placut de odihna. Lacul cu o salinitate mare, este un vechi curs al Dunarii, blocat acum. Fundul lacului este acoperit cu mal terapeutic sapropelic. Valoarea terapeutica a apei si a malului din statiunea Lacul Sarat este cunoscuta de multa vreme de catre locuitorii acestei regiuni, dar in ultimul timp, multi turisti vin aici pentru tratament.

In afara de aceste locuri, Fluviul Dunarea este punctul de atractie turistica al judetului. fauna si flora sunt legate de reteaua hidrografica care dau o nota aparte turismului oferind posibilitatea de a vana si de a pescui. Oferta turistica a judetului Braila consta de asemeana, in croaziere pe Dunare, cu cazare si programe speciale pentru turisti (pecuit, vanatoare, etc.) la Insula Mica a Brailei - rezervatie zoologica si botanica de axceptie, Fundu Mare, Corotisca, Blasova si Zaton.