Orasul - statiune Vatra Dornei

Numita si "Perla Bucovinei", Vatra Dornei este o statiune balneo-climaterica, cu un climat subalpin, situata la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, intre muntii Calimani, Giumalau, Rarau, Bistritei, Bargau si Suhard, la o altitudine 800 metri.
Statiunea este renumita in Europa, inca de la inceputul secolului 19, pentru frumusetea peisajului, aerul ozonat, climatul submontan, ospitalitatea dornenilor, dar si pentru tratamentul diferitelor boli prin intermediul factorilor naturali de cura:
- izvoarele cu ape minerale (calcice, magnezice-sodate etc.) recunoscute in tara si peste hotare prin efectele lor terapeutice;
- namolul de turba caracterizat printr-o cantitate remarcabila de substante balsamice, eterice şi rasinoase;
- climatoterapia (puritatea aerului, variatiunile moderate ale temperaturii si presiunii atmosferice) genereaza un climat cu influente tonifiante asupra sistemului nervos, oferind un excelent mediu de revitalizare si recreere a organismului.

Principalele obiective turistice ale statiunii Vatra Dornei, sunt:
Muzeul Etnografic al Bucovinei, amplasat in cladirea primariei;
Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale;
Patinoarul din Parcul Vatra Dornei;
Catedrala Sfanta Treime (in parcul orasului, cu o arhitectura si o pictura deosebite);
Manastirile din Bucovina, care se afla in apropierea orasului Vatra Dornei: manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis, Schitu Podu Cosnei, Manastirea de maici Acoperamantul Maicii Domnului, iar la cativa km de Vatra Dornei, manastirile Sucevita, Modovita, Voronet, Humor, Putna, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.
Alte atractii ale statiunii Vatra Dornei sunt traseele montane din muntii invecinati, dar si partiile de ski "Parc" si "Dealul Runc", impreuna cu instalatiile de transport pe cablu.

3 comentarii:

 1. Interesant proiect, cred ca-r fi util si vizitatorilor mei, motv pentru care l-as lista in pagina mea www.AmFostAcolo.ro, sectiunea Blog Vacanta Romania; daca esti de acord cu un schimb delinkuri contacteaza-ma

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua!
  Sunt interesat de un schimb link-uri cu acest blogul dumneavoastra

  Blogul meu este http://obcinilebucovinei.blogspot.com/
  Astept un raspuns de la dvs un comentariu pe blogul meu daca sunteti de acord cu acest parteneriat sa va introduc si eu.
  Va mltumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Zona este foarte frumoasa, in special partia de ski, totul este sa ninga. Ca alternativa recomand si partia de la Gura Humorului, e bine intretinuta, fara gheata si deloc dificila. Aviz incepatorilor!
  Multa bafta si calatorii placute!

  RăspundețiȘtergere

Comentati acest articol