Bucuresti - Parcul Herastrau


Parcul Herăstrău sau Parcul Naţional Carol al II-lea a fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herastrau (74 ha) şi este cel mai mare parc al Bucurestiului.

În prezent, Parcul Herăstrău are o suprafaţă de cca. 110 ha.


Lacul Herastrau

Lacul Herastrau are o suprafata de 70 ha si este utilizat pentru agrement, sporturi nautice si navigatie. In timp s-a considerat necesar ca parcul poate fi amenajat in doua zone: una linistita rezervata pentru odihna si cultura (pe terenul unde este parcul vechi) si o zona destinata odihnei active, sportului si distractiilor (situate dincolo de lac). Aceasta a doua zona a fost proiectata de arh. Visan si tehn. Mateescu astfel incat sa se obtina o unitate armonioasa intre cadrul natural si partea proiectata, tinandu-se cont si de arhitectura celeilalte zone a parcului.


Parcul Herastrau

Parcul Herastrau este cel mai mare parc al Bucurestiului. El este situat in partea de nord a orasului, pe amplasamentul delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Sos. Nordului, Str. Elena Vacarescu, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, avand o suprafata de cca. 110 ha. Inainte de 1930 zona respectiva era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libere tinand cont si de faptul ca in zona exista deja Arcul de Triumf.